Bilhall  Mån - Fre 09.00 - 18.00, Lör 10.00 - 14.00 |  ​​​​​Verkstad: Mån - Fre 07.00 - 16.00 
Bilförsäljning: 026-100478Bilverkstad: 026-100470 / 026-100471 / 026-100472 | Rekond: 026-100474

​​​​​​​

Världspremiär för Hyundai IONIQ 6
​​​​​​​-en Elektrifierad Streamliner

Helt nya IONIQ 6 med sin unika, strömlinjeformade design banar väg för en ny era av elektrisk mobilitet. En electrified streamliner skapad för att ge dig ett personligt och flexibelt utrymme som omdefinierar den traditionella kupén.
Hyundai, ioniq6, Hyundaiioniq6, ioniq 6, Hyundai Gävle, Hyundai Dahlboms, Hyundai Sverige, GävleHyundai, ioniq6, Hyundaiioniq6, ioniq 6, Hyundai Gävle, Hyundai Dahlboms, Hyundai Sverige, Gävle
Hyundai IONIQ 6

Prisregn över Hyundai IONIQ 6

World Car of the Year, World Electric Vehicle och World Car Design of the Year
NEW YORK/SEOUL, 5 april 2023 – Hyundais hyllade IONIQ 6 Electrified Streamliner har vunnit prestigefyllda World Car of the Year, World Electric Vehicle och World Car Design of the Year, prisad av en internationell jury för sin unika aerodynamiska design och enastående elektriska räckvidd. World Car Awards avslöjade resultaten vid en ceremoni som hölls på New York International Auto Show (NYIAS).
​​​​​​​
Läs hela artikeln och pressmeddelandet här »
Hyundai, ioniq6, Hyundaiioniq6, ioniq 6, Hyundai Gävle, Hyundai Dahlboms, Hyundai Sverige, GävleHyundai, ioniq6, Hyundaiioniq6, ioniq 6, Hyundai Gävle, Hyundai Dahlboms, Hyundai Sverige, Gävle
Hyundai IONIQ 6 - Best in Class av Euro NCAP
  • Hyundai IONIQ 6 belönas med utmärkelsen Best in Class 2022 av Euro NCAP i kategorin Stor Familjebil.
  • Hyundais Electrified Streamliner uppnådde nyligen betyget maximala fem stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstest.
  • Den senaste modellen att ingå i Hyundais helelektriska IONIQ-varumärke utmärkte sig speciellt i kategorierna Skydd av Vuxna, Skydd av Barn och Förarstödsystem.
Enligt Euro NCAP uppnådde IONIQ 6 ”exceptionellt höga resultat” i Skydd av Vuxna. Med en poäng på 97 procent tog den därmed förstaplatsen i kategorin. Samtidigt berömde fordonsutvärderingsorganisationen Hyundais Electrified Streamliner inom området Skydd av Barn, där den erhöll 87 procent. ”IONIQ 6 gav bra skydd av samtliga kritiska kroppsregioner för både den 6- och 10-åriga dockan i test framifrån och från sidan, med maximala poäng i bedömningsdelen”. Modellen uppnådde också höga 90 procent i kategorin Förarsstödsystem.
Design med omtanke
IONIQ 6 är en helt elektrisk streamliner som är skapad med föraren i fokus. Bilens unika strömlinjeformade siluett sätter en ny standard för elbilar samtidigt som funktionaliteten och bekvämligheten är hög.

Unik strömlinjeformad design
IONIQ 6 inspireras av konceptbilen Prophecy och kännetecknas av rena, enkla linjer och en slank aerodynamisk form som beskrivs som Emotional Efficiency.

Vingformad spoiler
Den elliptiska bakre spoilern har iögonfallande transparenta, glas-liknande detaljer som lyfter den unika LED-ljussignaturen.
Aerodynamisk design
IONIQ 6 har en ultralåg luftmotståndskoefficient på endast 0,21 tack vare sin långa nos, aktiva luftspjäll i fronten, reducerat glapp mellan hjul och skärmbreddare samt digitala sidospeglar som tillval.
Separata luftflöden
Separata luftflöden är placerade på båda sidor om den bakre stötfångaren. Heltäckande underrede, optimerade deflektorer och reducerat hjulhus skapar förbättrad aerodynamik.
“IONIQ 6 är nästa ambitiösa steg framåt i Hyundai Motors strategi för att påskynda övergången mot elektrifiering och en position som en global ledare inom elbilar”, säger Jaehoon Chang, President och CEO på Hyundai Motor Company. ”IONIQ 6 Electrified Streamliner kommer att ge en unik och distinkt upplevelse för förare och passagerare, optimerad på alla sätt för att omdefiniera elektrisk mobilitet.”
Instrumentbräda
​​​​​​​Den modulära instrumentpanelen med pekskärm integrerar en 12” infotainmentdisplay och ett 12” digitalt kluster. En bro-formad mittkonsol erbjuder bekväm och generös förvaring inne i bilen.
Stämningsbelysning
Dual Color Ambient Lighting ljussätter interiören med ett spektrum av 64 olika färger och sex dubbla färgteman, utvecklade av färgexperter för att hjälpa förare och passagerare att känna sig avslappnade samt bekväma.
IONIQ 6:s interiör är speciellt utvecklad för att fungera som ett bekvämt och personligt gömställe. Dual Color Ambient Lighting gör att föraren kan anpassa utseendet och känslan av den inre kupén genom att välja från ett spektrum av 64 färger och sex förvalda teman**. Läget Speed Sync Lighting adderar känslor till körupplevelsen genom att ändra ljusstyrkan på främre radens innerbelysning baserat på bilens hastighet.

IONIQ 6:s människocentrerade design är både etisk och unik

IONIQ 6 demonstrerar etisk och unik design genom energieffektivitet och hållbar materialanvändning. Designen av IONIQ 6 var människocentrerad från start med invändiga utrymmet utvecklat parallellt med exteriören. Ansträngningar gjordes för att maximera och optimera interiören, sträcka ut den i fronten och baktill. Något som resulterade i en unik streamliner-silhuett och rymlig interiör.
Liksom sin prisbelönta företrädare, IONIQ 5, implementerar IONIQ 6 designstrategin Hyundai Look som ger varje modell sitt unika utseende. Genom att välja en kundcentrerad riktning, designar Hyundai med olika livsstilar i åtanke snarare än mot en stil som passar alla.

Kokong-inspirerad interiör skapar ett medvetet och personligt utrymme


IONIQ 6:s kokongformade interiör fungerar både som ett bekvämt gömställe och personligt utrymme. En interiör fylld med praktiska funktioner och hållbara material som underlättar en medveten, miljövänlig mobilitetsupplevelse och livsstil.

Hyundai Motor Groups Electric Global Modular Platform (E-GMP) gjorde det möjligt för bilens designers att sträcka ut interiören, fram- och baktill för att skapa ett optimerat benutrymme och rymlighet som gör att passagerarna sitter bekvämt. Plattformen möjliggör också ett helt plant golv, vilket i sin tur skapar en expansiv känsla.

Den användarcentrerade interiörarkitekturen exemplifieras av en ergonomiskt utformad kontrollenhet som är centralt placerad för att minska distraktion och stimulera till säker, intuitiv körning. Den modulära instrumentpanelen med pekskärm integrerar en 12-tums infotainmentdisplay och ett digitalt kluster på 12 tum. En mittkonsol av bro-typ erbjuder bekväm och generös förvaring inne i bilen.

Dual Color Ambient Lighting sätter ljuset för interiören i IONIQ 6. Användare kan välja från ett spektrum av 64 färger och sex dubbla färgteman, utvecklade av färgexperter för att hjälpa förare och passagerare att känna sig avslappnade samt bekväma. De interaktiva pixelljusen med fyra punkter på ratten möjliggör enkel kommunikation mellan förare och bilen.

​​​​​​​Genom att avlägsna alla knappar från framdörrarna skapades ökat utrymme och mer förvaring. Transparenta detaljer på krockkuddens garnering, dörrens sidofack och konsolens nedre kåpa accentuerar känslan av rymd och unikhet ytterligare.


​​​​​​​
IONIQ 6 inspirerades av Hyundais Prophecy EV Concept och kännetecknas av rena, enkla linjer och en slank aerodynamisk form som Hyundais designers beskriver som Emotional Efficiency. IONIQ 6:s elektrifierade streamliner-karaktär och kokongliknande medvetna interiör förkroppsligar silhuetten för en ny era av elektrisk mobilitet. Samtidigt reflekterar det övergripande designtemat Ethical Uniqueness Hyundais kundcentrerade engagemang för energieffektivitet och miljöansvar.
Hyundai, ioniq6, Hyundaiioniq6, ioniq 6, Hyundai Gävle, Hyundai Dahlboms, Hyundai Sverige, GävleHyundai, ioniq6, Hyundaiioniq6, ioniq 6, Hyundai Gävle, Hyundai Dahlboms, Hyundai Sverige, Gävle
Hyundai IONIQ 6 - World car awards
Hyundai IONIQ 6 - vinnare av world car of the year, world electric vehicle, world car design of the year
IONIQ 6 levererar en uppskattad helelektrisk räckvidd på över 610 km* enligt WLTP-standarden (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure), tillsammans med ultrasnabb, 400 V/800 V-multiladdningskapacitet som möjliggjorts av Hyundai Motor Groups Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Modellen har också vad som kan vara Hyundais mest aerodynamiska design hittills och en rad framträdande funktioner som Dual Color Ambient Lighting, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up och Electric Active Sound Design (e-ASD), vilket förbättrar den elektriska mobilitetsupplevelsen.
Rejält med kraft och energi
IONIQ 6 är tillgänglig med ett stort utbud av motorer och batteripaket för att passa varje kunds behov. Long-Range-batteriet på 77,4 kWh kan kombineras med två elektriska motoralternativ - bakhjulsdrift (RWD) eller fyrhjulsdrift (AWD). Toppmodellen med dubbel motoruppsättning är ett AWD-alternativ som producerar en kombinerad effekt på 239 kW och 605 Nm i vridmoment. En konfiguration som gör 0 till 100 km/h på 5,1 sekunder.
IONIQ 6 skryter med en imponerande energiförbrukning. Förbrukningen för standardbatteriet på 53 kWh med 18-tumsdäck och RWD-motor beräknas ligga under 14 kWh/100 km, enligt WLTP. Detta gör IONIQ 6 till en av de mest energieffektiva bilarna på marknaden.
IONIQ 6:s E-GMP-arkitektur har stöd för både 400 V- och 800 V-laddning, med 800 V som standard kan den även hantera 400 V-laddning utan behov av ytterligare komponenter eller adaptrar. Med en 350 kW-laddare kan .

IONIQ 6 laddar från 10 till 80 procent på bara 18 minuter!

Parametriska pixlar
Över 700 parametriska pixlar är integrerade i bilen, bland annat på strålkastarna, bakre kombinationslamporna, främre nedre sensorerna, luftventilerna och mittkonsolindikatorn.
Distinkt bakre design
Den distinkta bakre båtakterstrukturen hjälper spoilern att förstärka nedåtkraften, vilket minskar luftmotståndet - och väcker uppmärksomhet.
Medveten och personlig interiör
Den kokongformade kupén är designad för att vara både bekväm, praktisk och personlig. Fylld med smart teknik och hållbara material för att underlätta en mer medveten och hållbar livsstil.

Pixelljus

De interaktiva pixelljusen, som utgörs av fyra punkter på ratten, möjliggör enkel kommunikation mellan föraren och bilen.

Framdörrar
Avsaknaden av knappar på framdörrarna ger en rymlig känsla och mer förvaringsutrymme.
Förkroppsligar konceptbilen 'Prophecy'
Namnet säger allt. När den helt elektriska konceptbilen Prophecy Concept EV 2020 lanserades var vi säkra på en sak. Den skulle inte enbart utgöra ett koncept, utan även en möjlighet att testa nya idéer och funktioner innan de inkorporeras i en serietillverkad bil. Och nu, bara två år senare, förkroppsligas konceptet i IONIQ 6 och är redo att köras och älskas av människor i hela världen.
Sensuous Sportiness
Vår designfilosofi Sensuous Sportiness syns tydligt i utformningen av sidorna på IONIQ 6. Den genomskärs av en enkel och stilren One Curve-linje, som diskret sträcker sig ända från fronten till bakänden. Den dynamiska och eleganta boat-tail linjen baktill skapar ett framåtdrivande uttryck även när bilen står stilla.

Aerodynamisk design
IONIQ 6 är designad för maximal aerodynamik. Fälgarnas propellerform drar in luft och tvingar den sedan att strömma ner längs sidorna på bilen, likt vatten över en sten. Den integrerade bakspoilern förstärker den önskade aerodynamiska effekten genom att öka nedåtkrafterna, vilket gör att bilen bibehåller stabilitet i höga hastigheter.

Rymiligt inre
Interiören Prophecy drar nytta av att bilen bygger på en helt elektrisk plattform med lång hjulbas. Istället för en traditionell kupé möts du av en mer avslappnad och luftig interiör med fokus på största möjliga bekvämlighet.
* 77.4-kWh-batteri med RWD och 18-tumshjul.
** Sex teman inkluderar: healing forest, wonderful day, concentration, mind care, meditation, creative moment
Miljövänliga material applicerade på olika beröringspunkter för hållbarhet
I linje med IONIQ 6:s tema Ethical Uniqueness och inspiration från dagens miljömedvetna konsumenter, applicerade Hyundais designers återvunnen pigmentfärg från uttjänta däck till exteriörens beklädnad och kolpigmentfärg av bambu till karossen.

​​​​​​​Även interiören hos IONIQ 6 är formgiven i hållbara material och färger. Beroende på utrustningsnivå, inkluderar dessa ekoprocessat läder (säten), återvunnet PET-tyg (säten), bio-TPO-skinn (instrumentpanel), bio-PET-tyg (innertak), biofärg från vegetabiliska oljor (dörrar) och mattor av återvunna fisknät.   

Produktion av IONIQ 6
IONIQ 6 beräknas ha svensk lansering under Q1, 2023.
  • 03-ioniq-6_kv_exterior_pr
  • 02-ioniq-6_kv_exterior_pr1
  • 04-ioniq-6_kv_exterior_pr_rev1
  • 06-ce_kv_ethical-uniqueness2
  • 06-ioniq-6_kv_interior_pr1
  • 04-ce_main-kv_streamliner1
  • hyundai-ioniq-6-med-laddningsrobot2