Bilhall  Mån - Fre 09.00 - 18.00, Lör 10.00 - 14.00 |  ​​​​​Verkstad: Mån - Fre 07.00 - 16.00 
Bilförsäljning: 026-100478Bilverkstad: 026-100470 / 026-100471 / 026-100472 | Rekond: 026-100474

NYA Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid

Boka provkörning via telefon 026-10 04 00


Nya Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid

Alltid ny energi

Beroende på aktuell körsituation, växlar nya TUCSON Plug-in Hybrid automatiskt mellan förbränningsmotorn och elmotorn – ibland drivs bilen av båda motorerna samtidigt. Som en del av det regenerativa bromssystemet, hjälper elmotorn också till med att bromsa bilen och att ladda batteriet, så att du slipper.

Elektrisk körglädje

Helt nya TUCSON Plug-in Hybrid ger dig stor elektrisk körglädje och optimal bränsleekonomi. Bilen drivs av en 1.6 liters T-GDi bensinmotor och en 66.9 kW elmotor, som stöttas av ett 13.8 kWh litiumjon polymerbatteri. Tillsammans skapar de en effekt på 265 hk och ett direkt vridmoment på 350 Nm.

Säkerhet för hela familjen

Helt nya TUCSON Plug-in Hybrid har uppgraderats med ett brett utbud av smart teknik som säkerställer att du – och alla passagerare – alltid är säkra under resans gång. Ett par funktioner håller ett extra öga på de allra minsta passagerarna.
Varningssystem för glömt barn
I nya TUCSON Plug-in Hybrid övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.
Kliv säkert ut ur bilen
Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.
Boka provkörning i dag
Ring oss på telefon 026-10 04 00

Banbrytande uppkoppling

Helt nya TUCSON Plug-in Hybrid är utrustad med den allra senaste tekniken, bland annat får du tillgång till en 10,25” pekskärm, och även BlueLink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner från din mobiltelefon.

Toppbetyg för TUCSON i Euro NCAP!

Fordon som genomgår Euro NCAP:s säkerhetstester utvärderas i följande fyra kategorier: Skydd av vuxna, Skydd av barn, Skydd av oskyddade trafikanter och Förarstödsystem. Femstjärniga TUCSON utmärkte sig särskilt bra i kategorierna ”Skydd av vuxna” och ”Skydd av barn”.
​​​​​​​”Det faktum att TUCSON och IONIQ 5 båda har uppnått maximalt femstjärnigt säkerhetsbetyg från Euro NCAP är ett bevis på att Hyundai inte bara är ledande inom framtidens mobilitetslösningar, utan även att våra modeller är bland de säkraste i Europa,” säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product på Hyundai Motor Europe.

En utveckling som märks och syns

Helt nya TUCSON Plug-in Hybrid tar inte bara ett stort kliv framåt. Den tar minst två. Och det både syns och märks. Vår populära SUV erbjuder nu helt ny revolutionerande design, den senaste teknologin och möjlighet till körning på enbart el med ett enda knapptryck.

Vad är en Plug-in Hybrid?

Nya TUCSON Plug-in Hybrid har en samlad effekt på 265 hk, och möjlighet till körning på enbart el med ett enkelt knapptryck. När elen är förbrukad tar det helt parallella hybriddrivlinesystemet över, vilket gör att du kan köra vidare med hjälp av bensinmotorn.
Boka provkörning i dag
Ring oss på telefon 026-10 04 00

Ökad bränsleeffektivitet och prestanda

Hyundai har utvecklat världens första CVVD-teknologi (Continously Variable Valve Duration). Den helt nya teknologin optimerar motorns prestanda och bränsleeffektivitet, samtidigt som den minskar koldioxidutsläppen under körning. CVVD kontrollerar hur länge ventilerna ska vara öppna och stängda i förhållande till körförhållandena.

Klassledande säkerhet

Helt nya TUCSON Plug-in Hybrid är byggd för att ge dig både körglädje och trygghet under färden. Det sistnämnda sker tack vare de bästa och mest avancerade säkerhetsfunktionerna i klassen.

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är TUCSON Plug-in Hybrid utrustad med motorvägsassistans. Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När funktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Helljusassistans (HBA)

Registrerar såväl mötande fordon som sådana som ligger framför i det egna körfältet och bländar automatiskt ner till halvljus för att inte blända andra trafikanter. När systemet inte registrerar några andra fordon, bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att kliva in och sätta dig tillrätta.

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Helt nya TUCSON Plug-in Hybrid har ett helt unikt airbagsystem som innehåller sju olika airbags, däribland en centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten.

Ännu större komfort

Komfort och bekvämlighet råder det inte brist på i nya TUCSON Plug-in Hybrid. Du kan bland annat njuta av eluppvärmda säten fram och bak samt automatisk klimatanläggning.  
Boka provkörning i dag
Ring oss på telefon 026-10 04 00